מה יוצר חרדה וכיצד ביכולתך לרפא ולהקל על הכאב שלך

מאחורי כל התנהגות קיים רגש. ומאחורי כל רגש יש צורך.
וכשאנחנו מספקים את הצורך הזה, במקום להתמקד בהתנהגות,
אנחנו מתחילים להתמקד בסיבה, ולא בסימפטום.
 
 
האם תהית פעם מה יוצר חרדה ומדוע כל כך הרבה אנשים סובלים מחרדה?
 
החרדה לא נובעת רק ממחשבה שיש לנו, היא מגיעה מתוך הגוף שלנו: מהדפוס הפנימי שלנו, שבו טראומה בלתי פתורה, בושה עמוקה וחוויות כואבות ממשיכות "לרוץ".
 
לעתים קרובות זה נובע מאמונות שווא בסיסיות שאומרות: "משהו לא בסדר איתי, 
אני פגומ.ה, 
אני רע.ה, 
אני טועה, 
אני לא שייכ.ת".
 
חרדה יכולה להיות מאוד לא מובנת מכיוון שהיא לא רק סימפטום, אלא נובעת לעתים קרובות ממה שקורה בתת מודע כתוצאה מחוויות עבר, במיוחד כשהיינו קטנים. וכן, הגוף עוקב וזוכר.
 
חרדה היא לרוב אות/ חוויה המתרחשת אוטומטית במערכת העצבים שלנו. אלו הם רגשות/ תחושות שמאפשרות לנו לדעת שאנחנו לא מרגישים בטוחים עם עצמנו, עם החיים, עם אדם שנמצא אתנו או עם המצב בו אנו נמצאים. זה הילד הפנימי שלנו שאומר, "היי, אני צריך קצת אהבה ותשומת לב."
 
אולי במקום להאשים, להביך או לגרום לעצמנו להרגיש רע או לא בסדר בגלל תחושת החרדה, נוכל להיות יותר חומלים ואכפתיים, בידיעה שלעתים קרובות זה נובע מכאב עמוק ובלתי פתור.
 
נטילת תרופות או הקלה על תסמינים יכולים לעזור בהקלה על חרדה, אבל האם אנחנו באמת מטפלים בגורם ה"שורש"?
 
האם אנחנו לוקחים את הזמן להבין מה החרדה משדרת לנו?
 
מאיפה היא באמת מגיעה ומה היא מראה לנו על מה שאנחנו צריכים?
 
אנשים רבים חיים עם חרדה אבל אפילו לא מודעים לה. 
המוח והגוף שלנו אינם רגועים, ואנחנו עשויים לנסות להרגיע אותם על ידי פעילות, אכילת יתר, שתיית אלכוהול, גלישה באינטרנט, עישון, קניות כפייתיות, וורקוהוליזם (עבודת יתר).
 
אנשים רבים חווים תחושת פאניקה, פחד, אשמה, בושה, כאב – הרגשה שאני לא מספיק טובה, שאני לא ראויה שיאהבו אותי, אבל עושים עבודה מצוינת בלכסות את אותן התחושות באמצעים פיזיים. פנימית, הם במלחמה.
 
אם הינך חווה חרדה, אנא דעי שזו לא אשמתך; 
זוהי הדרך שבה מערכת העצבים שלך מגיבה למה שקורה פנימית וחיצונית.
 
לפעמים החרדה יכולה להצביע על כך שאכפת לנו מאוד ושאנחנו נמצאים במצב או עם אדם שיש לו הרבה משמעות עבורנו. אנחנו רוצים שיאהבו ויקבלו אותנו, אז אנחנו חשים חרדה בלנסות לעשות ולומר את הדברים הנכונים, מה שמקשה עלינו לבטא את עצמנו בצורה אותנטית.
 
החרדה יכולה להיות גם תגובה של מערכת העצבים שלנו, שמאפשרת לנו לדעת שאנו נמצאים במצבים מסוכנים או שהצרכים שלנו לשייכות, ביטחון ואהבה אינם מסופקים. עם זאת, יש הבדל בין איום אמיתי לבין איום נתפס המבוסס על דפוס נוירולוגי מיושן הנובע מחוויות טראומטיות בעבר.

האמת היא פשוטה: כולנו חווים חרדה מסוימת – זה חלק מהיותנו אנושיים – אבל כאשר החרדה מופיעה בחיי היומיום שלנו והיא קיצונית, כדאי להבחין בה בחמלה ובאהבה כדי שנוכל לעשות ריפוי פנימי.

 
כולנו מותנים בדרך מסוימת ורוצים להיות נאהבים ומקובלים, וזה יוצר לעיתים קרובות ניתוק עם המהות האוהבת של הנשמה שלנו ויכול לגרום לנו לחרדות בשל רעיונות שווא שאנחנו לא מספיק טובים ושיש משהו לא בסדר איתנו.

מה ביכולתך לעשות במצבים שמעוררים בך תחושת חרדה?

עמוק ולשאול את עצמך:

  • ממה אני מפחד.ת?

  • מה גורם לי לחוויה הזו?

  • מה אני מרגיש.ה ומה אני מאמין.ה שהוא נכון לגבי עצמי, האחר ו/ או לגבי מה שקורה?

  • זה באמת נכון?

  • מה אני.ה צריך.ה? איך אני יכול.ה לתת זאת לעצמי?

 

דבר אחד שהוא קריטי ועוזר מאוד הוא ההבנה שתחושת החרדה לא באמת קשורה לבעיה או לאדם האחר, אלא לאיך שאנחנו מרגישים, מה אנחנו חושבים שזה אומר, לפרשנות שאנחנו נותנים למצב.

אם חווית טראומה, בבקשה אל תאלצי את עצמך לשבת עם הרגשות שלך לבד. מצאי מישהו שיכול לתמוך בך באהבה בריפוי שלך, מישהו שיכול לעזור לך לעבוד עם אותם חלקים בך שכואבים כדי שתרגישי בטוחה, אהובה, שרואים ושומעים אותך.

תהיי אדיבה ועדינה עם עצמך. את נשמה יקרה ויפה, ומגיע לך שיחזיקו אותך בחמלה ובאהבה.

 

אם תרצי את עזרתי אני כאן בשבילך

רוצה לגלות איך ביכולתך:

 
  • להשתחרר מהחרדה
 
  • לעבור ממצב של מתח למצב של שלווה.
 
  • מבלי לשנות את סדר היום שלך!
 
דילוג לתוכן